Anne Christine Eriksen

Cato er queer, men han afskyr labels. Han kan lide, hvad han kan lide, og så gider han egentlig ikke forholde sig til dumme ting som kategorier.

– A. C. Eriksen

I min fantasy-serie Mellem Himmel og Helvede er hovedpersonerne begge queer, og der er generelt lidt forskellig repræsentation gennem bøgerne. Nogle er mere i øjnefaldne end andre, men jeg har forsøgt at dække forskellige seksualiteter.
Det handler dog især om, at jeg gerne ville vise forskelle i de mange magiske og overnaturlige Væsners kulturer, og dermed blev det naturligt, at seksualitet var et af de punkter, der blev bragt ind i historien for at vise, hvordan Væsnerne adskiller sig fra hinanden – og hvor de har noget til fælles.

Er der en queer-karakter i en af dine egne bøger, du er særligt glad for?
Det er svært at svare på. Jeg holder rigtig meget af alle mine karakterer, og mange af dem er queer i den ene eller anden form, så det er svært at begrænse valgmulighederne. Hvis jeg skal se på det fra et repræsentationsperspektiv holder jeg meget af Cato.
Cato er queer, men han afskyr labels. Han kan lide, hvad han kan lide, og så gider han egentlig ikke forholde sig til dumme ting som kategorier.

Hvor får du inspirationen fra?
Yaoi. Jeg ville ønske, at jeg kunne give et dybere, mere filosofisk svar, men det er faktisk forfærdelig simpelt: Som teenager så og læste jeg rigtig meget yaoi, der er en genre inden for japansk manga, hvor to mænd falder for hinanden. Dermed blev forhold mellem mænd så naturligt for mig, at jeg instinktivt skrev om netop sådan et forhold i min serie.
Med alderen er jeg dog blevet mere opmærksom på nogle af de mere ubehagelige tropes i genren, så får mig var Mellem Himmel og Helvede også et forsøg på at bryde med mange af de tropes, som jeg ikke kan lide i yaoi-genren.
Og så er anime generelt bare en vildt stor inspirationskilde for mig.

One Comment Tilføj dine

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s