C. M. Stuhr


Bare ideen at skabe universer hvor det at være queer er så normalt og så tydeligt, er hvad der kører mig.

– C. M. Stuhr

Ærligt tror jeg det er meget få af mine karakterer, der ikke er queer. Jeg kan lide variation i alle former når jeg skriver, ikke fordi jeg går efter den der store Repræsentation bonus, men fordi det gør historien mere ægte for mig.
Det starter aldrig med deres identitet eller præferencer, men først og fremmest med hvem de er, og så kommer den queer-vinkel egentlig helt af sig selv, som noget jeg opdager på samme måde som jeg lærer de måske præferere et kortsværd over et langsværd i kamp.
Selv når jeg ikke planlægger noget, er det bare så naturligt for mig at gå den vej.

Er der en queer-karakter i en af dine egne bøger, du er særligt glad for?
Du godeste, det er det måske for mange til. Skulle jeg vælge, ville det nok blive hovedpersonen i min længere fantasy serie, Riamon. Hun er trans og lesbisk. Historien fokuserer ikke på det hele tiden, men det er med sikkerhed en vigtig del af hendes identitet og det kommer også op i plottet her og der. Det at det bare er en del af hende og ikke mere, er meget vigtigt for mig som queer-forfatter at skildre.
Det der gør Riamon min ynglings, er faktisk at hun er en videnskablig teoretiker (imperist), hvilket giver mig lov til at lege en hel masse med magisk videnskab og skrive om vildt mærkelige ting som hun laver forsøg med!

Hvor kommer inspirationen fra?
Jeg får inspirationen fra mine egne og andres historier, fra deres liv. Jeg holder af at læse historiske fortællinger om queer-folk, og det liv de ønskede at have, og så skriver jeg historierne som jeg gør, lidt i deres ære. Samtidig er det også fra den længsel fra min barndom, om at se mig selv i den fiktion jeg sugede til mig.
Jeg vil gerne give folk en stor variation af queer-folk man kan både elske og hade, og egentlig være lidt ligeglad med. Bare ideen at skabe universer hvor det at være queer er så normalt og så tydeligt, er hvad der kører mig.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s