Mette Lauritzen

Især har jeg en forkærlighed for A (aseksuel, aromantisk) og N (non-binær), da jeg selv identificerer mig med de labels.

– Mette Lauritzen

Jeg inkluderer queer ved for det første at have et karaktergalleri med flere forskellige queer identiteter iblandt, og for det andet ved at finde en måde også at nævne det på over for læseren. Jeg kan godt lide subtext, hvor man antyder noget, men jeg synes også, den subtext bør blive til bare ’text’ på et eller andet tidspunkt i historien, sådan så det, at karakteren er queer, ikke er et tvivlsspørgsmål.
I mine historier finder du både L, G, B, og T karakterer, men også flere af de bogstaver der gemmer sig under Q+. Især har jeg en forkærlighed for A (aseksuel, aromantisk) og N (non-binær), da jeg selv identificerer mig med de labels. Men mine historier handler ikke nødvendigvis om at være queer. Faktisk skriver jeg mest indenfor fantasygenren, og det, at nogen er queer, er bare en ekstra karakteristik mere end det bærende tema.
Mine LGBT karakterer kan både være hovedpersoner og bipersoner, og vil I begge tilfælde kunne være bærer af synsvinklen, da jeg ofte skriver med flere skiftende synsvinkler.

Er der en queer-karakter i en af dine egne bøger, du er særligt glad for?
Uh, det er et svært spørgsmål ! På den ene side har jeg lyst til at sige, at min triple A karakter – en der er akønnet, aromantisk og aseksuel – har en speciel plads i mit hjerte, fordi jeg personligt kan bruge meget af mig selv, når jeg skriver om dem og fra deres synsvinkel. Men på den anden side var det også fantastisk, at alt bare faldt på plads med en anden karakter fra samme historie, da jeg fandt ud af, at han var en trans mand. Så kunne jeg pludselig bedre se og forstå ham. Også selvom det igen ikke er det store tema, hverken i historien eller for hans karakters udviklingsforløb.

Hvor får du inspirationen fra?
Generelt får jeg inspiration til mine historier via andre historier. Så det vil sige, når jeg læser andre bøger, ser tv-serier eller film, lytter til musik eller andet som på en eller anden måde indeholder en fortælling. Jeg får også ofte inspiration fra mine drømme, som har det med at udfolde sig med et narrativ af en art og ofte følger andre personer end mig selv.

One Comment Tilføj dine

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s