Christina E. Ebbensen

“Nå, hvem er så kvinden i jeres forhold?” den vil jeg gerne have sparket hen i et hjørne og prøve noget der er knap så heteronormativt.

– Christina E. Ebbesen

I min fantasyserie Til Aretz Ende er der to primære hovepersoner, og bøgerne ses skiftevis fra deres synsvinkler. De er begge LGBTQ+ 

Elveren Robin er bøsse og kommer fra en kultur, hvor det er helt naturligt, og hvor folk ikke har nogen problemer med at udforske om de er mest til det ene eller det andet eller begge dele eller endnu mere. Hos de fleste elviske kulturer i mit univers er queerness ikke noget der diskrimineres imod. 
Mennesket Gavin er biseksuel men det tager ham nogle bøger at komme ud af skabet, fordi han kommer fra en religiøst meget konservativ kultur og man risikerer bøssebank, hvis man springer ud i hans hjemland.

Så de primære hovedpersoner er LGBTQ+. Der er også nogle bipersoner vi møder gennem serien. Bl.a. et lesbisk elverpar i slutningen af bog 2. I bog 3 møder vi også en mandlig harpy der nok er lidt nonbinary (fordi harpyerne i mit univers er en kunstig race, hvor næsten alle harpyer er kvinder, og de få mænd, der er, kan godt have lidt svært ved helt at få styr på deres kønsidentitet).
Der kommer muligvis endnu en karakter hvis synsvinkel vi følger i de sidste bøger, men det er muligt at vi kun kommer til at følge hans synsvinkel i mine noveller. Men ellers kommer der en hetero-karakter der (som har prøvet at være sammen med en mand, for at se, om det var noget for ham, men det var ikke noget der tændte ham. Men da han er elver og de ikke har nogen tabuer omkring seksualitet, ville han naturligvis teste det, inden han udelukkede noget).

Der kommer nok også en aseksuel, men jeg er lidt usikker på, hvor vigtig den karakter bliver for plottet, og om vedkommendes seksualitet nogensinde bliver bragt på bane. Hvis det ikke er relevant for historien, bliver det jo tit skåret fra. Og hendes aseksualitet har ingen indvirken på kampen mod den store skurk, der vil overtage verdensherredømmet. Så det er ikke sikkert, at det overhovedet bliver nævnt eksplicit.

Er der den queer-karakter i en af dine egne bøger, du er særlig glad for?
Jeg har et svagt punkt for begge mine synsvinkelkarakterer, men på forskellig vis. Robin, fordi han hviler i sin seksualitet og aldrig har været i tvivl, og bliver overrasket over fordommene, da han møder Gavin. Gavin, fordi han skal på en lang rejse, som jeg tror mange queer-folk i vores verden kender til, og han skal finde modet til at springe ud i en kultur, der ringeagter ham for det.

Jeg prøver at arbejde med begge karakterer så de ikke bliver stereotyper. Tropet med biseksuelle der knalder til alle sider, vil jeg helst undgå. Så selvom Gavin er en værre skørtejæger, håber jeg at få skik på ham i løbet af serien.
Tropet med en ung twink-agtig spinkel (uke) fyr der kun “modtager” sammen med en stor, buff, bear-agtig ældre (seme) mand der kun “giver” er også set mange gange før, så det prøver jeg også at ruske lidt op i senere i serien, hvor Robin viser, at han skam gerne både modtager og giver.
“Nå, hvem er så kvinden i jeres forhold?” den vil jeg gerne have sparket hen i et hjørne og prøve noget der er knap så heteronormativt.

Hvor får du inspiration fra?
Jeg læste meget slash-fanfiction i gymnasietiden og så masser af anime. Der er rigeligt med stereotype tropes og fetishisering, men der begynder jo så småt at komme flere ting på markedet som twister de gamle travere. En serie som Yuri on Ice fangede mit hjerte og Jandy Nelsons “jeg henter solen ned” er bare et par nylige eksempler på historier, der har indflydelse på måden jeg gerne vil fremstille mine karakterer.

Selve grundplanen i min fantasyserie har ligget fast i snart 20 år, siden jeg fandt på den i starten af universitetstiden, men der er MANGE tropes, der får sig et twist i forhold til de oprindelige spæde tanker, netop fordi jeg prøver at følge med og blive lidt mere woke.

Mange timer spenderet på tumbler har også gjort mig opmærksom på en masse ting, som privilligerede, hvide, rige, ciskønnede, hetero-mig ikke lige havde tænkt over, og som ikke plejer at dukke op i mine almindelige “hvad er der sket siden sidst”samtaler med mine lgbtq+venner.

Og så er min “will they wont they” boy-meets-boy historie faktisk kun et sub-plot i den større historie om godt og ondt i mit fantasyunivers. Så selve overplottet er influeret af en masse fantasy gennem tiderne. Harry Potter, ringenes herre Dungeons&Dragons, Forgotten Relams, Drizzt Do’Urden, Terry Pratchetts Discworld, mit arbejde som præst, og tons vis af anime og disney.

Så det er lidt en blanding af inspiration fra mange forskellige genrer og medier + det virkelige liv.


One Comment Tilføj dine

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s