Jonas Dinesen

Jeg tror, at den usikkerhed omkring sig selv og sin identitet er et relativt udbredt fænomen, som mange vil kunne relatere til, hvis de er ærlige over for sig selv.

– Jonas Dinesen

Overordnet set synes jeg, at det bare er vigtigt at inkludere queer i litteraturen generelt set. Jeg har et romanmanuskript til vurdering hos et forlag, hvor hovedpersonen mod egne forventninger oplever biseksuelle hændelser. Derudover har jeg indsendt en novelle til en sci-fi-antologi til vurdering med et lesbisk par i hovedrollerne.

Indtil videre har jeg brugt de involverede queerpersoners perspektiv som hovedpersoner. Men i mit nuværende skriveprojekt bliver det måske ikke nær så udpræget “hovedpersonligt” som netop nævnt.

Er der en queer-karakter i en af dine bøger, du er særligt glad for?
Jeg kan faktisk godt lide Edward fra mit romanmanuskript. Han var egentlig fastlåst i sit liv med et vist selvbillede og identificering, men han oplever at blive udfordret på selve kerne i sin seksualitet og identitet.

Jeg tror, at den usikkerhed omkring sig selv og sin identitet er et relativt udbredt fænomen, som mange vil kunne relatere til, hvis de er ærlige over for sig selv.

Hvor får du inspirationen fra?
Det er en så central del af ens personlighed, hvordan man identificerer sig selv, så det er vigtigt at kunne tale om det. Jeg har længe (måske endda altid) været fascineret omkring identitetsspørgsmål og særligt omkring køn og seksualitet samt religion. Så bør queerrepræsentanter vel være til stede i litteraturens verden, ligesom de er i den virkelige verden.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s