Louise Haiberg

Tybalt viste sig bare at være queer og da jeg holdt så meget af ham var han nødt til at finde kærligheden, så derfor mødte han Eddie.

– Louise Haiberg

For at være helt ærlig så var det [at inkl. queer] ikke noget jeg tænkte vildt over. Jeg gjorde det i Dæmondræberen fordi det føltes rigtigt. De fleste af personlighederne i universet er flere hundrede år gamle (eller deres sjæle er). Derfor tænkte jeg at det ville det være helt naturligt hvis de havde erfaringer med forhold til begge køn og ikke var i tvivl om hvad de foretrak. For mig handlede det også om balance. Som modvægt til en mere dyster og vred person havde jeg behov for en mere lys og munter. Denne person viste sig at være en mand som er tiltrukket af andre mænd. 

Mine queer-karakterer er bipersoner og endte med at være nogle af dem jeg holdt mest af. Hovedpersonen i Dæmondræberen nævner dog også på et tidspunkt at han haft forhold til sit eget køn. Som tidligere nævnt tænkte jeg at det var helt naturligt.

Er der en queer-karakter i en af dine bøger, du er særligt glad for?
Jeg holder af alle mine karakterer, men nogle er jeg absolut mere glad for end andre. Den ene er min mere lyse og muntre person – Tybalt, som er en falden engel. Jeg ved egentlig ikke hvorfor jeg kom til at holde så meget af ham, måske var det fordi at selvom han blot var en biperson kunne jeg mærke at han havde et stort hjerte.

Hvor får du inspirationen fra?
Som sagt var det ikke noget jeg direkte planlagde (selvom jeg planlægger alt), Tybalt viste sig bare at være queer og da jeg holdt så meget af ham var han nødt til at finde kærligheden, så derfor mødte han Eddie (også kendt som ‘dåsedæmonen’). Selvom jeg gør en del i at planlægge mine tekster er der visse ting som bare udvikler sig naturligt og lige netop Tybalt og Eddies historie er et eksempel på det.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s