Luna Mørup

Det var kærlighedshistorien, der var vigtig for mig. Det er så sjældent, man læser en rigtig god kærlighedshistorie, hvor hovedpersonerne er homoseksuelle.

– Luna Mørup

For mig handler det i høj grad om, at give personerne lov til at have den seksualitet, der falder mest naturligt. Og at der ikke altid bliver gjort et stort nummer ud af det fra venner og families side. At det ikke altid skal handle om at ”springe ud” eller blive accepteret. På den måde forsøger jeg at inkludere, især, lesbiske, i mine historier.

I ”Claire og julemiraklet” er det den første store kærlighed mellem to piger, der fylder allermest. Men det var enormt vigtigt for mig, at det ikke skulle blive sådan en: familien-kan-slet-ikke-forstå-det-historie. Dem synes jeg, der er nok af. Det var kærlighedshistorien, der var vigtig for mig. Det er så sjældent, man læser en rigtig god kærlighedshistorie, hvor hovedpersonerne er homoseksuelle. Ikke med mindre det handler om, det ikke må blive opdaget. Jeg forsøger at inkludere homoseksualitet, uden det overskygger alt andet. Seksualitet er altid spændende at skrive om (og læse om), i hvert fald for mig. Men det er også enormt vigtigt, det ikke fylder alt, og ikke bliver en personlighed.

Claire er hovedpersonen i historien, og det er hende som forelsker sig i den smukke, vidunderlige Fleur.

Jeg kan også godt lide at lege med seksualitet som en sidehistorie. Det er bare altid fedt at udforske. Der er altid en homoseksuel person med i mine romaner. På en eller anden måde. Det sker helt af sig selv.   

Er der en queer-karakter i en af dine bøger, du er særligt glad for?
Altså, nu har jeg kun udgivet en enkelt bog (indtil videre), og i ”Claire” er jeg faktisk glad for både hende og Fleur. Jeg kan godt lide, at Claire ikke finder sig i noget. At hun bærer følelserne udenpå (det kender jeg ikke … overhovedet …), men samtidig synes jeg, Fleurs måde at se skønhed omkring sig på er noget helt særligt. Og en evne som altid har fascineret mig. Hovedpersonen i mit nyeste projekt er helt klart min favorit. Måske fordi hun minder meget om mig selv.

Hvor får du inspirationen fra?
Den lesbiske del kommer helt sikkert fra mig selv. Jeg har været sammen med Julie (min hustru! Puh, så lød man lige voksen, hva?) i 10 år (eller deromkring… undskyld, skat!) Og har altid savnet noget at spejle mig i. Især som ung er det pisserart at vide, man ikke står alene med at være ”anderledes”. At det ikke er mærkeligt eller forkert. Om det så handler om at være lesbisk, eller om at samle på antikke fløjter. Da jeg var teenager, fandtes der virkelig få bøger om emnet, og alt der fandtes af film og billeder, sugede jeg til mig. På den måde følte jeg mig mere ”normal”.

Inspirationen generelt, kommer alle steder fra. De dage jeg går gennem centret, om morgenen når det er helt tomt, ser jeg så mange fede historier i mit hoved. Eller hvis jeg møder en person med flot hår, et skævt smil eller blomstrede sko. Jeg elsker at skabe personer og stemninger, og det er altid dem der først dukker op i mit hoved, eller på papiret. Resten kommer senere.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s