Anika Eibe

Jeg er faktisk ret glad for Matthias i min “Er du okay, Matthias?”. Han er en sød fyr, som har meget at slås med, ikke bare sin egen seksualitet.

– Anika Eibe

Før jeg skrev “Er du okay, Matthias?”, hvor jeg har en homoseksuel dreng som hovedperson, havde jeg faktisk ikke tænkt på at “skulle” inkludere nogen. Jeg har ganske vist bi- og homoseksuelle med i mine tidligere bøger, men det har bare passet på historien, ikke fordi jeg bevidst ønskede at repræsentere en minoritet. 
Men efter at der er kommet så meget fokus på det, vil jeg helt forsøge at indarbejde flere forskellige personligheder i mine bøger, også af seksuelle præferencer. Jeg har nok bare ikke tænkt tanken før, da jeg selv er heteroseksuel, og den tankeløshed, vil jeg selvfølgelig gerne gøre op med.

Er der en queer-karakter i en af dine bøger, du er særligt glad for?
Jeg er faktisk ret glad for Matthias i min “Er du okay, Matthias?”. Han er en sød fyr, som har meget at slås med, ikke bare sin egen seksualitet. Og så er jeg glad for at jeg ikke gik på kompromis med eller censurerede mig selv i forbindelse med for eksempel onani-scener. Jeg føler, det vigtigste i bøger – uanset emner eller personer – er, at man altid er ærlig og troværdig. Også selv om det nogle gange ikke er “kønt”. 

Hvor får du inspirationen fra?
Netop nu er det en serie for unge jeg skriver, og derfor har jeg selvfølgelig antennerne ude omkring unge og de problemstillinger de oplever i deres hverdag. Ellers kan inspiration normalt komme hvor som helst fra. Det kan være fra andre bøger, film, serier, eller to ideer der flagrer rundt inde i ens hjerne og pludselig kolliderer og slår gnister.

Det er ikke alle ideer der er holdbare, men heldigvis dukker der jo altid nogle nye op.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s