Katrine Williams

LGBT-karakteren i Sjælealkymi-serien er bipersonen Alyssa. Hun er en ung kvinde, som i begyndelsen er forvirret over hvilket køn, hun føler sig tiltrukket af.

– Katrine Williams

LGBT-karakteren i Sjælealkymi-serien er bipersonen Alyssa. Hun er en ung kvinde, som i begyndelsen er forvirret over hvilket køn, hun føler sig tiltrukket af. Dette bemærker hovedpersonen Stella og reagerer lidt a la, hvordan samfundet ville gøre i midt firserne, hvor mange skjulte deres sande seksuelle lyst med hensyn til tiltrækning af ens eget køn. Det var heller ikke italesat at man “svingede” frem og tilbage mellem homo/hetero. Denne reaktion iscenesættes af hovedpersonen Stella, der undrer sig over, at bipersonen Alyssa først har lagt an på hende i bind 1, men i bind 2 er interesseret i en dreng.  I bind 2 bliver det et statement for Alyssa, at hun er, som hun skal være, og at man ikke skal stille spørgsmål ved hendes beslutning. 

Er der en queer-karakter i en af dine bøger, du er særligt glad for?
Ja, jeg er glad for Sjælealkymis eneste queer-karakter, Alyssa. Hun fremstår meget stereotyp i begyndelsen, men man lærer hende bedre at kende igennem handlingen, og selvom hun er lidt i baggrunden, har hun meget at byde ind med.

Hvor får du inspirationen fra?
Jeg finder inspiration fra andre bøger. Jeg læser rigtig meget og meget bredt lige fra videnskabelige tidsskrifter (i forbindelse med noget arbejdsrelateret) til letlæsningsbøger, som mit yngste barn læser. Jeg har også en ret god fantasi, så det er også brugbart, ellers kan jeg finde inspiration fra brudstykker af samtaler, som jeg hører, eller ting, som sker i mit nærmiljø. 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s