Line Lybecker

Bo minder meget om mig selv i 15 års-alderen, og det er nok derfor jeg holder så meget af hende. Hun føler sig ikke hjemme i sin pigekrop, men hun ved heller ikke om hun vil være bedre som dreng.

– Line Lybecker

I mine tre ungdomsbøger ”Mere end veninder”, ”Historien om en dreng” og ”På vej mod Sophie” er hovedpersonerne henholdsvis en lesbisk pige, en biseksuel dreng og en transkønnet pige. Jeg har yderligere nogle projekter med LGBT-karakterer på vej, bl.a. en fantasybog hvor hovedpersonen kan skifte køn, en fantasybog med en biseksuel biperson og en ungdomsroman med en lesbisk biperson.

Er der en queer-karakter i en af dine bøger, du er særligt glad for?
Jeg elsker jo alle mine karakterer, men der er en af mine bipersoner jeg er særligt glad for. Hun hedder Bo(lette) og er med i både ”På vej mod Sophie” og et kommende projekt. Bo minder meget om mig selv i 15 års-alderen, og det er nok derfor jeg holder så meget af hende. Hun føler sig ikke hjemme i sin pigekrop, men hun ved heller ikke om hun vil være bedre som dreng.

Jeg tror at de fleste teenagere kender fornemmelsen af at være forkert i sin krop, og det har ikke altid noget med køn at gøre. I løbet af ”På vej mod Sophie” finder Bo ud af at det måske ikke er vigtigt hvilket køn man identificerer sig som, bare man er glad for sig selv. Det synes jeg at alle mennesker har behov for at vide: Uanset hvem du er – køn, seksualitet, hudfarve, lønindkomst – så er det allervigtigste at du er lykkelig.
 

Hvor får du inspirationen fra?
Min inspiration kommer alle mulige steder fra. Nogle gange læser jeg noget interessant/provokerende på internettet, nogle gange overhører jeg en samtale i toget, og nogle gange har jeg syrede drømme. Nogle ideer kan skrives med det samme, og andre skal ligge og modne – nogle gange i flere år – før de er klar til at blive skrevet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s