Mellem Himmel og Helvede – Daniel 1

Anmeldereksemplar fra forlaget­
Titel: Mellem Himmel og Helvede – Daniel 1
Forfatter: Anne Christine Eriksen
Forlag: Dreamlitt

Hvad handler den om, og hvad er queer-elementet?
Bogen handler om Daniel som er 18 år, og som oplever en sent nat at komme hjem til mordet på hans adoptivforældre. Det er ikke første gang, han oplever, at han har mistet sine forældre. Han kan bare ikke huske andet fra den tid, da han var 5 år, end hans halskæde med den sorte sten i.

Der er ikke nogen voldsomme elementer, der skriger queer i bogen. Der er en scene, hvor elverpigernes magi ikke virker på Daniel, og deres magi virker på alle, der er tiltrukket af kvinder. Der er også en scene, hvor Daniel kysser den mandelige hovedperson Lesta. Derudover finder man også ud af, at en af Lestas brødre er aseksuel, og at en anden bror muligvis er lidt blind for køn og bare elsker mennesker og væsner.
Efter at have læst anmeldelserne på Goodreads, før jeg færdiggjorde bogen, var jeg nærmest skuffet over, at Daniel og Lesta kys kom så sent i bogen, fordi alle på Goodreads omtalte Daniel som den her homoseksuelle unge mand. Der var bare intet punkt, heller ikke efter kysset, hvor Daniel identificerede sig som homoseksuel. Der kan selvfølge tolkes på det faktum, at elverpigernes magi ikke virkede på ham, og at han ikke er tiltrukket af damer. Der findes andre seksualiteter, der ikke omhandler det at være tiltrukket af kvinder. Så som aseksuel og demiseksuel. Med andre ord bog 1 røber ikke meget om Daniels seksualitet.

Fungerer det?
Ja, bogen bruger selvfølgelig tid på at forstå Daniels tanker og hans tiltrækning til Lesta. Det gør, at man som læser bliver nysgerrig om Daniels seksualitet, tiltrækning og forelskelse. Som læserne har man nok allerede antaget, at Daniel er homoseksuel, før han selv bekræfter det, og det er vel okay.
Det fungerer også godt, fordi hvis vi ser bort fra Goodreads, så er det bare en simpel fantasy historie, hvor kærlighed og romantik ikke fylder så meget. Der er fokus på, at Daniel skal finde ud af, hvem der slog hans adoptivforældre ihjel.
Hvis man forventer en bog, hvor man på s. 1 og frem til s. 338 snakker om homoseksuelle og kærlighed mellem to mænd, bliver man skuffet.

Hvem anbefaler du bogen til?
Til alle der elsker en fantasy historie som er en blanding mellem Dungeons and Dragons og en episk fantasyfortælling med LGBTQ+ elementer. Første del af bogen er en håndbog om de forskellige væsner, der lever i den verden, bogens handling befinder sig i.

Lasses Goodreads anmeldelse.

Pernilles Goodreads anmeldelse.

4 Comments Tilføj dine

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s