Marie Howalt

Jeg kan vist godt garantere, at alle mine (længere) historier har diversitet og en eller anden form for queer-repræsentation blandt de vigtige figurer i persongalleriet.

– Marie Howalt

Jeg kan vist godt garantere, at alle mine (længere) historier har diversitet og en eller anden form for queer-repræsentation blandt de vigtige figurer i persongalleriet. For det meste ligger synsvinklen (delvist eller hele tiden) hos vedkommende. Nogle gange er der forskellige problemstillinger i historien, som har med køn og seksualitet at gøre. Andre gange har vi bare med en hovedperson at gøre, som er queer, uden at plottet drejer sig om det (ligesom alle mulige andre karaktertræk, en figur kan have).

Er der en queer-karakter i en af dine bøger, du er særligt glad for?
Jeg må nok svare Luca Capello. Han er langt fra den eneste queer-person, jeg har skrevet om, men han er den mest eksplicitte queer-repræsentation i We Lost the Sky. Cirka en fjerdedel af kapitlerne er set fra hans synspunkt, og de har det virkelig med at skrive sig selv og nogle gange overraske mig undervejs. Luca opfører sig som en rapkæftet, sarkastisk og priviligeret teenager meget af tiden, men han har en del i bagagen og masser af problemer og følelser, der lurer under overfladen. 

Hvor får du inspirationen fra?
Det er svært at svare på. Ideerne dukker op i hovedet på mig hele tiden. Nogle gange er jeg klar over, hvad der udløser dem (det kan være noget, jeg læser eller hører), men selv når det er tilfældet, er det nærmere en lille detalje, som udløser en hovedperson eller et plot i hovedet på mig, end direkte inspiration. 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s