Anbefaling – An Absolutely Remarkable Thing

✨ Anbefaling ✨

Titel: An absolutely Remarkable thing

Forfatter: Hank Green

Forlag: E.P Dutton

Skribent: Noah Krogsholm

Hvad handler bogen om:

An absolutely Remarkable thing omhandler det som mange af os gisner om. Det vi ligger vågne om natten og tænker på; aliens og lesbisk/biseksuel kærlighed. Mere præcist, handler den om April May som er helt opslugt af det absolutte kaos der kommer af, at være i midt-tyverne og starte nyt arbejde, og så til og med i New York. Men en tilfældig nat, eller måske ikke helt så tilfældig, finder hun en statue midt på gaden på vej hjem fra arbejde. Og inden for den næste dag er denne statue som hun døber Carl, og April, blevet virale verdenssensationer! 

Det er en historie om udfordringerne med New York, kærlighed, internet famøsitet, politisk kamp og selvfølgelig den menneskelige håndtering af fremmede på planeten. Præsenteret i et nyt-følende perspektiv, så er det Sci-Fi for alle, ikke bare “normen”, ikke bare Queer, men faktisk for alle der bare godt kan lide gode historier og dejlige relaterbare karakterer.

Hvad er queer-elementet:

Denne bog er et rigtig godt eksempel på hvordan repræsentation kan gøres rigtigt i et mainstream perspektiv. Historien handler ikke om at April May er biseksuel, eller hendes kæreste som er lesbisk. Men den inkluderer det, uden at den gængse læser vil tænke over det, samtidig som Bi/lesbiske vil ligge kende til Aprils historie. Hvordan fungerer kærlighed i et forhold mellem to kvinder, ikke bare fordi de er kvinder, men fordi de er mennesker. Og hvad betyder det når der pludselig en dag kommer Aliens til jorden og ens kæreste bliver den mest berømte person på planeten?

Men som man nok kan spå, så er det som sagt heller ikke nogen dyb fortolkning af queer kultur, det er ikke det historien handler om. Og det er den del jeg, som Queer media consumer, mener også er vigtigt. Det er ikke kun de barske historier, der er ægte, som fortjener Queer-briller, men al litteratur. Også mainstream Sci-Fi. Og det som er vigtigt at tage med sig fra denne bog, fra mit perspektiv, er at det er muligt at skrive Queer karakterer med Queer udfordringer, men som alle kan forstå og relatere sig til. 

Og i tillæg så pointerer bogen også nogle problematikker som er super relevante for bi-seksuelle, i form af offentlig præsentation og hvad det kan betyde. Men hvad jeg mener helt præcist, kan du selv læse dig til.

Hvem synes du skal læse bogen?:

Dette er en fantastisk feriebog. Punktum. Der er dog nogle modne temaer, som den tager for sig, så det er uden tvivl mest relevant for new adult læsere. Det er en bog som kan vokse med dig igennem den periode bogen handler om. Og samtidig er bogen perfekt som en “bro”-bog. En som kan hjælpe Queer litteratur godt på vej ved at være lige relevant for Queer og ikke Queer læsere. Et godt stykke arbejde for en debut forfatter. Jeg glæder mig til at læse opfølgeren! 

OBS! I tillæg er bogen oversat til dansk under navnet, Et fuldstændig fantastisk fænomen

One Comment Tilføj dine

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s